4. pančevački maraton – 6.8.2016

Posle pauze u 2015. godini, ponovo se juče u Narodnoj bašti trčao pančevački maraton, rekao bih na oduševljenje svih učesnika i organizatora. Mnoge probleme rešili su uvedeni čipovi za merenje vremena, pa smatram da je broj trkača na tartanskoj stazi sigurno mogao da bude i veći od predvidjenih 100. Činilo se da je bilo vidno manje gužve, a ostaje žal što se nisu svi prijavljeni iz raznih objektivnih razloga pojavili na startu.

Okrepa je generalno bila na nivou trka u Srbiji. Nešto je čini mi se nedostajalo ili je to možda samo žal za starim dobrim vremenima i jedinstvenom okrepom koju je Pančevo ranije imalo 😉 Pohvalio bih ove godine flašice sa vodom jer su ranije mnogi trkači imali problema sa osveženjem sa česmi. Drago mi je što sam video dosta poznatih lica, što ne gube volju za trčanjem bez obzira na možda malo slabije rezulate.

Veliko hvala Ninoslave i Valentina Peševski-Rašković što ova manifestacija nastavlja da živi, što se širi i razvija, živi svojim životom… Jednoga dana sve će ovo biti deo trkačke istorije ovih prostora, a nama učesnicima biće neizmerno drago što smo bili makar delići toga. Što se mene tiče, juče sam istrčao svoj #62 maraton (#12 ove godine) sa najboljim ovogodišnjim vremenom 3:54:25 i mojim trećim “najboljim rezultatom svih vremena”. Jednom rečju, već sada sam prezadovoljan ovom sezonom mada sam tek na polovini od onoga što sam planirao 😉

Ukupno 85 pregleda, 1 pregleda danas

Povezani članci:

Leave a Reply